ייעוץ ארגוני לחברות

ייעוץ ארגוני

בשנים האחרונות יש מגמה אצל מנכ"לים רבים ובעלי חברות וארגונים לפנות לייעוץ ארגוני לאחר שהבינו מקולגות שלהם את המשמעות והכוח שיש ביועץ ארגוני שמטרתו לתרום רבות להצלחת הארגון באמצעות תכנית עסקית וייעוץ כלכלי נבון, לחברה ולארגון. עם האצות הטכנולוגיה והמהפכה התעשייתית יש כל הזמן צורך בשיפור תהליכים והתייעלות ארגונית של חברה ועסק. נהוג לחשוב שחברה תפנה לתהליך ייעוץ ארגוני בעקבות "משבר" ומתוך תחושה של "אין ברירה", אולם היום ההבנה היא שזה חלק מ"שימון" ותחזוקה של חברה ושזה כמעט הכרחי ונחוץ להיעזר בזה. במאמר זה נרחיב על התרומה הרבה של יעוץ ארגוני.

תפקידיו הרבים של יועץ ארגוני

יועץ ארגוני הינו איש מקצוע שמסייע לארגון להשיג את התפוקות הראויות. עבודתו מתמקדת בעיקר ביעוץ שהוא מעניק לחברה בכל יחסי הגומלין בין העובד, המנהל, מערכות ותהליכים ארגוניים. אחד המטרות של ייעוץ ארגוני זה ליצור תכנית מגובשת להשגה של כלל המטרות של הארגון או העסק, שם מפורטים היעדים וכל חזונה של החברה. ייעוץ ארגוני כולל בתוכו תחומים רבים כגון: ייעוץ בעל ערך מוסף לשוק הישראלי, פיתוח אסטרטגיה, ניהול כספים, לוגיסטיקה ותפעול, גיוס כח אדם, שיווק ומכירות והטמעה של חברה נוספת לאחר מיזוג וכולי.

למי מתאים ייעוץ אסטרטגי?

בימינו מנהלים רבים מבינים כמה חשוב לקבל שירות ייעוץ בכל הנוגע לארגון ואסטרטגיה של החברה. עד כמה מדובר בצעד נבון וחכם שיכול לתרום ולדחוף את הארגון קדימה ולפתח אותו. ייעוץ ארגוני יתאים לכל חברה, גדולה או קטנה. כל חברה שרוצה לראות תוצאות על ידי צעדים אסטרטגיים ושינויים ארגוניים שיגיעו מאיש מקצוע שיש לו ניסיון רב בתחום.

ייעוץ ארגוני יתאים גם לחברות שנמצאות בתהליך של שינוי, צמיחה וכולי. עם זאת, יש היום גם ארגונים שמשלבים פעילויות של פיתוח וייעוץ ארגוני בניהול שוטף של הארגון, מתוך ידיעה ברורה שהכל מסביב דינאמי ומשתנה, מה שדורש מהחברה יכולות הסתגלות ותמרון נרחבות.

יישום המלצות הייעוץ

החלק היותר קשה בייעוץ לחברות ולכל עסק הוא היישום של העצות והשינויים. שינוי הוא לא דבר קל לבצע והוא יכול לפעמים לגרום לתהפוכות רבות בעסק ואפילו לפיטורים של עובדים. אבל חברה שרוצה להציל את העסק או לדחוף אותו להצלחה ולעסק מרוויח חייבת לבצע שינויים על מנת לראות תוצאות ולא להתרסק. כבר בתהליך עצמו קיימת השקעה רבה של משאבים, ויהיה מאוד חבל לזרוק את כל זה לפח ולא ליישם את כל ההמלצות והאסטרטגיה החדשה. חברות מקצועיות של ייעוץ ארגוני ילוו את החברה גם בתהליך הייעוץ ויסייעו עד להטמעת כל ההמלצות בארגון.

איך בוחרים ייעוץ אסטרטגי?

כשבוחרים יועץ ארגוני מומלץ לבחון מספר פרמטרים משמעותיים שיש זאת בטרם חותמים על החוזה עמו. כדאי לבדוק וותק, באיזה חברות הוא הועסק קודם לכן, האם יש ארגון שעוסק בכל אותם נושאים זהים, בנוסף, יש לבדוק הצעת מחיר ולעשות השוואה מול כל מתחרה אחר, לא כדאי להעסיק את היועץ שיציע את העלות הזולה ביותר, מאחר שיש סבירות שמדובר באדם שאין לו מספיק ניסיון, על כן מומלץ לבדוק פרמטרים נוספים כמו המלצות, חוות דעת, מוניטין וכולי.

המאמר הכתב ע"י חברת מינדד – ייעוץ עסקי, ארגוני ופיתוח לזכיינות.

אהבתם את המאמר? שתפו!
דילוג לתוכן